YÖNETİM KURURULU BAŞKANIMIZ HABERTÜRK TV'DE..

YÖNETİM KURURULU BAŞKANIMIZ HABERTÜRK TV'DE..

Habertürk TV, "Bakış" isimli programın canlı yayını, 19 Aralık Çarşamba günü GOSB Konferans Salonu'ndan gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Hürriyet Yazarı Noyan Doğan’ın yaptığı, Gebze Organize Sanayi Bölgesi ve Enka Civata A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler ile Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ve FKB Faktoring Sektör Kurulu Başkanı M. Çağatay Baydar’ın konuşmacı olarak yer aldığı panel ve canlı yayın, 19 Aralık Çarşamba günü, GOSB Yönetim Merkezi ve Sosyal Tesisleri Konferans Salonu’nda yapıldı.  

“Kobilerle Güçlü ve Güvenli Yarınlara” organizasyonu kapsamında 2023 Türkiye İhracat Stratejisi ve Eylem Planı doğrultusunda, KOBİ’lerin finansmana erişim ve yararlanabilecekleri kaynak alternatiflerini artırmak adına Finansal Kurumlar Birliği’nin desteği ile gerçekleştirilen canlı yayın programına, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan’ın yanı sıra akademisyenler, GOSB  katılımcıları ve basın mensupları katılım gösterdi.

YILDIRIM: OSB’LERİMİZ MODEL Panelde konuşan GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım, “Gebze OSB sadece büyük sanayiciler olduğu için değil insan kalitesine ve eğitimine yatırım yaptığımız için kendi kendine yeten ve Türkiye’de ilk projeleri gerçekleştiren OSB. 28 milyar Dolar ihracatıyla Türkiye ihracatının yüzde 4’ünü tek başına gerçekleştiriyoruz.

Kendi finansmanını kendi sağlayan bir OSB’yiz. Bu konuda dünyaya rol model olan bir bölgeyiz. Toplam 162 firma ve 30 bin kişi çalışıyor. Dünyanın birçok ülkesi ile irtibattayız, bu modeli uygulamamızı istiyorlar. Şartları biz belirliyoruz ve bu ülkelerde OSB’ler kurmak için çalışıyoruz. Kobilerimizin ürettiği ürünle ilgili hammadde ve çalıştırdığı insanın finansmanı ile ilgili sıkıntıları var” açıklamalarında bulundu.