Tataristan' da Sanayi Bölgesi Yaratma..

Tataristan' da Sanayi Bölgesi Yaratma..

Ortak endüstriyel bölge, Sviyazhsky bölgeler arası çok modlu lojistik merkezi temelinde oluşturulabilir.

Bugün (22 Eylül 2017) Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnikhanov, cumhurbaşkanlığı haberlerinin başında basın hizmeti olan Türk organize sanayi bölgesi "Gebze" (GOSB) ve Enka Civata  Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım ile bir araya geldi.

Taraflar, Sviyazhsky bölgeler arası çok modlu lojistik merkezi temelinde ortak bir sanayi bölgesi yaratma ihtimalini tartıştılar.

Rustam Minnikhanov, Tataristan'ın Gebze ile işbirliği yapmak istediğini vurguladı. "Başaracağımdan hiç şüphem yok" dedi. - Bu site geliştirme için büyük bir potansiyele sahiptir. Buna karşılık, sanayi bölgeleri düzenleme ve yatırımcılarla çalışma konusunda çok değerli deneyime sahipsin. "

Ayrıca, Tataristan lider potansiyel sakinleri yeni sanayi bölgesine çekmek için çalışmalara başlamayı önerdi.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Türkiye'de Gebze'de bulunmaktadır. 1986'da kuruldu. Şu anda, GOSB'a kayıtlı 156 şirket, bunların 42'si yabancı şirketler. Personel 22 bin kişi.

<img src="http://prav.tatarstan.ru/file/photoreport2/view_3034767_2450808.jpg">

GOSB'un sahibi Türkiye'deki otomobil bileşenleri üreticilerinin en büyük derneği olan otomotiv yan sanayi firmalarının %65'i ve ihracatın %70'ini endüstriye veren TAYSAD'dır. Bölgedeki işletmelerin ihracatı 1 milyar dolar, yatırımlar 1.35 milyar dolar olarak tahmin ediliyor.

Bölgenin sakinlerinin faaliyet alanı mühendislik, otomotiv, otomobil parçaları, IT, gıda, plastik, elektrikli ekipman, elektronik vb. Kapsar.

GOSB, Avusturya, İngiltere, Almanya, Danimarka, İsrail, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, ABD, Finlandiya, Fransa, İsviçre, İsveç, Güney Kore ve Japonya'daki şirketleri istihdam etmektedir