SANAYİCİYE “GECECİ” TARİFE!

SANAYİCİYE “GECECİ” TARİFE!

YÜZDE 10 ARTIŞ

Büyük sanayi kuruluşları artık normal tarifeden değil, ‘son kaynak tedarik' adı altında yeni elektrik tarifesine göre fatura ödeyecekler. Doğruhaber’in haberine göre, tebliğe göre nisan ayında uygulamaya geçecek yeni tarife, büyük sanayi kuruluşlarının elektrik fiyatlarına ‘örtülü zam' yapılmasına neden olacak. Özellikle OSB’lerin büyük tepki gösterdiği son kaynak tedarik tarifesi kapsamındaki parametreler; aralık ayı verilerine göre elektrik fiyatlarında yüzde 9.64 artış anlamına geliyor.

ÇOK ZAMANLIYA GEÇİLDİ

Nisan ayı için açıklanan referans yenilenebilir enerji maliyeti ile 2017 ortalama piyasa fiyatı dikkate alındığında ise zam oranı yüzde 26.88'e kadar çıkacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Organize Sanayi Bölgeleri Derneği (OSBDER) , Gebze OSB ve Enka Civata' nın Başkanı Vahit Yıldırım, Son Kaynak Tedarik Tarifesinin Düzenlenmesi Hakkında Tebliği ile tek tarifeden çok zamanlı tarifeye geçildiğine ve bunun işverenleri ve üretimi baltalayacağına işaret etti.

“GECE Mİ ÜRETELİM?”

Vahit Yıldırım, sanayicilerin eski tarifeye göre zorlanacağını söyleyen Yıldırım, "Eskiden tek tarife vardı. Şimdi sabah 06:00-17:00 arası 24 kuruşla, saat 17:00-22:00 arası 40 kuruşla ve saat 22:00-06:00 arası ise 9.5 kuruşla fiyatlandırılıyor. Ucuz tarifeden yararlanmak için gece fabrikayı çalıştırmak gerekiyor. Ama bu mümkün değil" açıklamalarıyla düzenlemenin gözden geçmesi gerektiğini ifade etti.