BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI FARUK ÖZLÜ, GOSB'DA OSB BAŞKANLARI İLE BİRARAYA GELDİ

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI FARUK ÖZLÜ, GOSB'DA OSB BAŞKANLARI İLE BİRARAYA GELDİ

Bir dizi ziyaret ve toplantılar için Gebze’ye gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde Kocaeli OSB’lerinin Başkanları ile biraraya geldi.

31 Mart 2017 Cuma günü GOSB Yönetim Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün yanı sıra, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve Kocaeli OSB Başkanları katıldı. Bakan Özlü, GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım tarafından karşılandı.

GOSB ve Enka Civata Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, Bakan Özlü’nün konuşmasıyla devam etti.

Özlü; “Bugün 2016’nın son çeyreğine ve yılın tamamına ilişkin büyüme verileri açıklandı. Türkiye, son çeyrekte yüzde 3,5 oranında, 2016’nın tamamında ise yüzde 2,9 oranında büyüme kaydetti. Bizim orta vadede revize edilmiş mali program rakamımız 3,2 idi. Türkiye’de siyasi ortamın meydana getirdiği belirsizlik sanayicilerimizin önünü görememesine sebep oldu. Bu sebeple beklentinin altında büyümüş olmamıza rağmen bunu büyük bir başarı olarak söylemek gerekir. Türkiye’nin maruz kaldığı hadiselere her hangi bir ülke maruz kalsa inanın 2,9 büyüme, eksi büyüme olur. Geçen sene son çeyrekte büyüme kaydediyoruz yüzde 3,5. Bu ekonominin iyi sinyaller verdiğini gösteriyor. Geçen sene 2016’nın ilk çeyreğinde büyüme yüzde 4,5, ikinci çeyrekte yine 4,5, 15 Temmuzun tesiri ile eksi 1,8 küçülüyoruz. Son çeyrekte toparlıyoruz yüzde 3,5 oluyoruz. Darbe girişiminde eksiye düşmemiz genel olarak bizi kötü etkiliyor ve 2016’yı 2,9 ile tamamlıyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin büyüme oranlarının normalde yeterli olmadığını belirten Özlü, “Ancak geçtiğimiz yıl yaşananları bir hatırlarsak, Türkiye ekonomisinin aslında muazzam bir başarıya imza attığını da görebiliriz. Sadece 15 Temmuz darbe girişimi bile birçok ekonomide kalıcı tahribat oluşturabilirdi.

Ancak Türkiye ekonomisi, üçüncü çeyrekte bir miktar daralma yaşamasına rağmen, dördüncü çeyrekten itibaren yeniden büyümeye başladı. Bu yılın ilk çeyreğine ait öncü göstergeler de oldukça olumlu geliyor. İnşallah bu büyüme aynı şekilde, hatta artarak devam edecek. Dün açıklanan ekonomik güven endeksi sonuçları bu gerçeği teyit ediyor. Ekonomik güven endeksi, Mart ayında bir önceki aya göre tam yüzde 5 oranında arttı. Bu da ekonomiye ve ülkenin geleceğine duyulan güvenin açık bir yansımasıdır.” ifadelerini kullandı.

Toplantı, OSB Başkanları ile Bakan Özlü’nün karşılıklı görüş alıverişinde bulunmasının ve GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım tarafından, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye GOSB anı tabağı takdim edilmesinin ardından sonlandırıldı.